Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


     Hard emo
  Jelentése: nagyon keményen, durván emo. A hard'n emok depressziós emok. Rengeteget sírnak, legtöbben csak fekete ruhákat hordanak, csakis emo zenéket hallgatnak, és fájdalmukból sokkal gyakrabban menekülnek az öncsonkításba, érvagdosásba, mint a többi emo.( Ez az érvagdosás amúgy nagyon sok emonak a fájdalomlevezető eszköze, de NEM mindegyiknek. Tehát, attól hogy valaki emo, nem biztos hogy vágja magát!! Egy hard'n emonak viszont szinte lételeme.A vagdosás célja nem az öngyilkosság, hanem a fájdalom, ritkábban pedig a feszültség LEVEZETÉSe. Vagyis úgy próbálják enyhíteni belső fájdalmukat, hogy külső fájdalmat okoznak maguknak, így aztán a külső és a belső egyensúlyba kerül, és belül jobban lesznek. Néha úgy érzik, nincs más megoldás a lelki fájdalom enyhítésére,de nem akarnak meghalni)

 

    Half'n emo 
 A szó jelentése: fél-emo. A half'n emok belül teljesen emok. Legjobban az emo zenét szeretik, de mást is kedvelnek, általában rockos, vagy érzelmes szövegű pop-rock számokat. Emo lelkületük ellenére nem teljesen néznek ki emonak, pl. felvesznek néha egy-egy nem emo ruhát vagy kiegészítőt, vagy máshogy hordják a hajukat, stb. 

 

  Saucy emo
 A szó jelentése: pimasz, szemtelen, vagy: elegáns, csinos. Mindkettő igaz rájuk. Nagyon színes öltözékükkel, sminkjükkel és hajukkal lázadnak, így hívják fel magukra a figyelmet.Zenében leginkább az emo zenéket kedvelik, természetesen, de azon belül is inkább a vidámabb, pörgősebb dalokat, (és az ilyeneket játszó zenekarokat, pl. Fall Out Boy, Panic at the Disco, stb.)  Nemcsak öltözködésben és zenei ízlés terén ilyen színesek, vidámak és feltűnőek:Lázadó típusok, szókimondóak és pimaszok: ami a szívükön, az a szájukon. Általában energikusak, frissek. Igazi, hamisítatlan hangulatemberek, de mivel pozitívan nézik a világot, a hangulatuk általában happy. Emellett persze nagyon érzékenyek is, és érzelmesek, hiszen emok.  Könnyen kiborulnak, kizökkennek a vidám hangulatból, és rajtuk is eluralkodik néha a fájdalmas, "klasszikus emo" érzés. Aztán persze folytatják a pörgést, ahol abbahagyták, de a sebek bennük is nagyon sokáig megmaradnak.

 Possemo.
 A 'poss' az angol 'possible' szóból rövidült, melynek jelentése: lehetséges. Tehát poss(-)emo = emo hajlamú / lehetséges, hogy emo. Ez egy viszonylag új ágazata az emonak, és kevésbé elterjedt, mint a fentiek. Őket nem lehet olyan könnyen kiismerni, rengeteg arcuk van. Ezek közül általában próbálják a kedveset és a vidámat mutatni, nem nagyon kapunk tőlük nagy, látványos kiborulásokat, szomorúságot, könnyeket meg aztán főleg nem: inkább a halál, mint hogy mások előtt sírjanak!! Azt sem szeretik, ha sajnálják őket, legtöbbször ezért rejtik el a külvilág elől az igazi énjüket. Nehezen tárulkoznak ki, nyílnak meg, és kötnek barátságot. Mert, bár szinte mindenkivel kedvesek, csak 1-2 embert engednek igazán közel magukhoz, és őket sem azonnal, feltétel nélkül. Szóval, bárhogy is szeretsz egy possemot, valószínűleg eléggé sokat kell várnod arra, hogy a barátjának nevezzen téged. Eléggé szeszélyesek, néha hangulatemberek. Próbálnak reálisan gondolkodni, legtöbbször valahogy mégis elmerülnek az álmodozásban.
 Zenei téren nem azt a klasszikus emo műfajt kedvelik, hanem inkább vagy zúzósabb hardcore-t, vagy dallamosabb, poposabb rockot. Öltözködés: nem mindig hordanak emo ruhákat, sőt: nagyon sok possemo van, aki egyáltalán nem öltözik úgy.

 

Ire emo.
 Az 'ire' szó jelentése: düh, harag. Az ilyen emok maguk a harag megtestesítői. Ki nem állhatják a pöszézést,  az affektálást, a nagyon  csajos, és/vagy rózsaszín cuccokat, a "cuki" , "ari" és hasonló jelzővel illetett dolgokat. Ezeket, és nagyon sok minden mást, nyálasnak és gusztustalanul habosbabosnak ítélnek, valósággal irtóznak tőlük.  Például: plüssállatkák, Barbie, Hello Kitty, stb.  Erről árulkodnak a jellegzetes ire emo tárgyak és fotók:  Goodbye Kitty-s ruhák, felakasztott vagy lefejezett  Barbie-k és plüssállatok-ezeket minél több vérrel körítve, minél brutálisabban.  Ők is érzékenyek, mert hát ugye emok, de náluk a fájdalom és melankólia helyett gyakran agresszivitás jelentkezik, ez megnyilvánul verekedésben, veszekedésben, emberek provokálásában, beszólogatásban, törés-zúzás és egyéb agresszív cselekedetek formájában.  De belőlük sem hiányzik a gyengédség: ha igazi barátra vagy szerelemre találnak, nagyon sokáig ki tudnak tartani mellettük, és teljes szívükből szeretik őket. Öltözködés: agresszivitásukat néha nagyon színes, rikítü darabokkal fejezik ki, máskor pedig épp ellenkezőleg: 'visszahúzódó', szürke vagy fekete, dísztelen ruhákat hordanak. Azonban elítélik az önmarcangolás, öncsonkítás minden formáját, még a lelkit (azaz az önsajnálatot) is.


Hurt emo.
 A hurt szó jelentése: fájdalom, sérülés. Belsőleg "klasszikus emo"-k: érzelmesek, érzékenyek,és nagy fájdalom lakik bennük, öltözékben mégis más.. egyik nap szinesen öltözködnek,másik nap tiszta feketében, ez hangulattól függ. Így náluk az öltözködés is az önkifejezés egyik formája. Általában kedvesek mindenkivel, kerülik a bajt és a veszekedést, inkább maradnak a békességnél, de ha valaki beszól nekik nem félnek visszaszólni. Ezt némelyek nagyon keményen teszik, másokat viszont annyira megsértett a beszólás, hogy alig tudnak reagálni, akkora seb keletkezett bennük... Ilyenkor nagyon meg tudják gyűlölni azt, aki így megsebezte őket. A nagyobb sérelmeket képtelenek elfelejteni, még akkor is, ha más régen 'megbocsátották', és kedvesek ahhoz, aki ezt tette velük. Az érzelmes zenéket kedvelik, legjobban persze az emo zenéket, de nem teljesen kizárólagosan.


Dark emo.
 Egyáltalán nem elterjedt irányzat. Az egyetlen szín, amit képesek felvenni, az a fekete. Öltözködésben, zenei stílusban, lelki világban egyaránt : félig emok, félig goth-ok. Legerősebben ők vallják azt, hogy az élet egy nagy rakás szar, és semmi értelme sincs. (ez, mint tudjuk, goth 'találmány'....)

 

Feeling emo
 Mint a neve is mutatja (érzés emot jelent), ezek az emok KIZÁRÓLAG belül emok, kívül EGYÁLTALÁN SEMENNYIRE SEM néznek ki annak. (Ezeket azért emeltem ki nagy betűvel, mert nagyon sokat összekeverik a feeling emot a half'n emoval, pedig a halfenek ugye emonak néznek ki valamennyire, sőőt szinte teljesen.)


Tolerance-emo
 Az angol acceptance szóbol ered.jelentése: elfogadás.
A lényege az, hogy toleránsak, megértőek.
Ha meglát az utszán egy emot nem rögtön a hülye geci poser szöveget nyomja, mert nem ítél anélkül hogy megismerne valakit.
Álalában szeretik az állatokat, néhányan vegetáriánusok is.
Az emberi egyenjogúság az álmuk.
Kinézetben:nem feltétlen festett a  haj, mert úgygondolják hogy az emo lényege nem a haj és a kinézet, ill. nemszeretik a beskatujázást sem.Sok kiegészítőt hordanak:Gyűrűt,karkötőt,nyakláncot,haj-szallagot/csatot/tűt,masnit


Poser/Pózer
Szó jelentése: divat emo
Kezdjük a szó írásával és ejtésével. Én már sok módban láttam írva. Poser és pózer. Álltalában így írják. De úgyis jön majd pár kritikus aki majd agyon szenyálja ezt a mondatom is. Mind2-t használják, mármint cseten igen.
Ejtése viszont pózer.